Graviranje

Graviranje – ustvarjanje čudovitih, personaliziranih daril po vašem okusu

Se bliža rojstni dan ali kakšen drug pomemben dogodek, ob katerem želite obdariti osebo, ki jo imate radi? Ima ta oseba že prav vse in vi zato nimate nikakršne ideje, kaj bi ji lahko še podarili? Za vašo težavo obstaja prav posebna, čudovita rešitev, ki se ji reče graviranje. Graviranje na steklo ali druge površine je namreč postopek, ki je v zadnjih letih postal priljubljen posebej pri izdelavi personaliziranih daril, ki zadoščajo prav vsem željam in potrebam naročnika ali osebe, ki jo želi naročnik obdarovati z nečim, kar bo nosilo prav poseben pomen in česar nima vsakdo. V našem podjetju vam bomo gravuro izdelali s pomočjo materialov in s postopki, ki bodo poskrbeli, da bo izdelek izjemno kakovosten in motiv kar najbolj natančno izdelan, s tem pa bomo v sodelovanju z vami poskrbeli za nepopisno srečo, ko bo obdarovanec odprl svoje čudovito, po meri izdelano darilo, ki je bilo gravirano in pripravljeno prav s to osebo v mislih.

Različne metode graviranja

Graviranje na steklo se že od nekdaj izvaja s postopki delanja večjih in manjših prask v steklo, dokler se na njegovi površini ne pokaže motiv, ki si ga je izbral naročnik. Pri mojstrih, ki se ukvarjajo z ročnim graviranjem, so metode izdelave gravur, ki so najbolj pogosto v uporabi, večinoma štiri: prva je praskanje v steklo z metodo intaglio, pri kateri v praske in vdolbine, ki jih je med postopkom graviranja na površini stekla ustvaril umetnik, ta nalije barvo, da se omenjene praske obarvajo, graviranje pa se lahko izvaja tudi z brusili z diamantno glavo, ki steklo obrusijo hitro in precizno, saj je diamant ena izmed najtrših naravnih snovi na svetu. Umetnik lahko gravira tudi s pomočjo kisline, ki sproti razžira steklo in v njega »vžiga« motiv po željah naročnika, ali s peskanjem.

graviranje

Steklo, les, plastika, pleksi …

Poleg stekla je graviranje seveda mogoče s pravimi orodji in pravo tehniko izvajati tudi pri nekaterih drugih materialih. Primeri takšnih materialov so les, plastika, kovine in še mnogi drugi. V naši spletni trgovini vam je na voljo izredno pestra ponudba izdelkov iz različnih materialov, na katerih lahko izvajamo graviranje motivov povsem glede na želje in potrebe naših strank. Bogata je tudi ponudba naših izdelkov za nagrajevanje posebnih dosežkov, ki v kombinaciji s postopkom graviranja popestrijo vsak, še tako majhen dogodek ali tekmovanje in mu dodajo pridih posebnosti in velike pomembnosti. Željen motiv ali napis vam tako lahko vgraviramo celo na steklene plakete ali pleksi plakete, ki so v naši trgovini nadvse različnih oblik in višin, na napisne ploščice, ki se dodajo pokalom, medaljem ali figure različnih oblik in z različnimi motivi, prilepijo na pleksi medalje in še in še.

Čudovito, personalizirano gravirano darilo

Graviranje je starodavna umetnost, ki lahko iz dveh povsem navadnih kozarcev za šampanjec naredi čudovito, unikatno darilo za mladoporočenca, obletnico, rojstni dan ali katero koli drugo priložnost, pa vendar žal počasi izumira, ker je za to, da obvladamo obrt ročnega graviranja na steklo, vendar se enostavno vse premalo mladih odloča za aktivno ukvarjanje s takšno dejavnostjo. V našem podjetju vam bomo na željeno površino vgravirali kakršen koli motiv, podobo ali napis, s katerim boste razveselili sebe ali svojega obdarovanca ali obdarovance.

graviranje na steklo

Tridimenzionalna gravura v notranjosti steklenega predmeta

Dandanes pa se graviranje najrazličnejših motivov ne izvaja več zgolj in samo na površini steklenih predmetov, temveč je mogoča celo izdelava gravure v njihovi notranjosti s pomočjo laserja. Tehnologija je namreč že dosegla tako visoko stopnjo razvoja, da lahko z laserjem prodremo v središče na primer prozornega steklenega kvadra, brez da bi poškodovali njegovo površino, in v njegovi notranjosti izdelamo gravuro, ki je lahko dvodimenzionalna ali celo tridimenzionalna. Na takšen način je torej mogoče izdelati celo do pike natančen graviran portret v treh dimenzijah kot darilo za vaše ljubljene. Tako gravirano darilo je čudovito in resnično nekaj posebnega, saj tridimenzionalne podobe sebe, svoje ljubljene osebe ali priljubljenega motiva, vgraviranega v steklo, nima vsak, poleg tega pa tovrstne gravure, sploh, če vsebujejo še lastno LED osvetlitev, izgledajo hkrati tako futuristično kot pravljično.

Graviran izdelek – čudovito darilo za vse priložnosti

Graviranje je nadvse vsestranski postopek, v smislu, da so predmeti z izdelano gravuro primerni tako v primeru, če želite obdarovancu podariti čudovit spomin, ki ga bo vse življenje nosil v srcu (morda pa celo pri sebi), kot v primeru, ko enostavno ne veste, kaj bi lahko podarili, vendar nočete kupovati nepotrebnega kiča iz za takšnim nakupom namenjenih trgovin, da ne bi podarili ničesar, pa tudi nikakor ne pride v poštev. Preklikajte se torej skozi našo spletno stran in si izberite graviran ali potiskan izdelek, prilagojen prav vašim željam in željam vaših obdarovancev.