Nagradna odlikovanja

Odlikovanja – pokali, medalje, plakete in še mnogo več

Podelitev odlikovanja je odličen način, da pohvalite nekoga za njegov trud ali dosežke. Odlikovanja se običajno podeljujejo v znamenje zahvale za zasluge, ki jih ima odlikovanec. Odlikovanje ob resnično posebnih priložnostih podeli celo slovenski predsednik– državna odlikovanja Republike Slovenije so najvišja raven zahvale za posebne zasluge na državni ravni.

Odlikovanja so bila kot način izražanja pohvale za posebne dosežke prisotna že v antični zgodovini. Poznali so jih prebivalci Starega Egipta. Odlikovanja so za svoje delo prejemali tudi Kelti in Rimljani. Oblik odlikovanj je bilo mnogo, razlikovale pa so se glede na geografsko lokacijo in zgodovinsko umestitev. Tako so bili dosežki posameznikov nekdaj prepoznani z zapestnicami in verižicami. Slednje so se kasneje razvile in postale bogato okrašene, pogosto z obeski, iz katerih so se razvile današnje medalje. Pripadniki nekaterih plemen dobivajo odlikovanja v obliki tetovaž. Pri nas so danes najpogosteje v uporabi tipi odlikovanj, ki na telesu ne puščajo trajnih sledi, temveč se pripnejo na uniformo.

Da boste lahko resnično izkazali svojo hvaležnost, podelite odlikovanja, ki bodo odlikovancem povedala, kako zelo so se izkazali. Pri nas dobite najrazličnejša odlikovanja v več različnih barvah, ki so izdelana iz najboljših materialov in imajo popolnoma profesionalen videz.

Med načini odlikovanja za posebne dosežke so poleg pokalov, figur in medalj pogosto v uporabi tudi plakete, med katerimi se največkrat podeli steklena ali pleksi plaketa. Na nagrade iz naše ponudbe, kot je naša pleksi plaketa, vam z veseljem natisnemo poljuben motiv in besedilo, pa naj bo to datum, ime, kraj, poseben citat, podoba … Za to pa uporabljamo postopek UV tiska. Potisk na pleksi plaketi je tako trajen, barve pa so živahne in lepe.

odlikovanja

Steklene plakete, ki vam jih ponujamo, so naravnost čudovite. Dobite jih lahko v različnih oblikah. Izdelane so iz stekla, ki je lahko prozorno ali pa ima barvne dodatke. Pogosto je podstavek v temnejši barvi, na primer v črni, rdeči ali rjavi, dobijo pa se tudi plakete, ki so cele iz brezbarvnega stekla. Na vse plakete vam lahko vgraviramo ali natisnemo motiv po želji, pa naj bo to napis ali celo fotografija.

Pleksi je hvaležen material, ki je zaradi svoje trpežnosti primeren za spominske predmete, ki jih zob časa ne sme načeti. Pleksi plaketa ni edini tovrsten izdelek v naši ponudbi – na voljo so tudi pleksi medalje, na katere vam lahko poljuben motiv in besedilo natisnemo z UV tiskom ali pa ga vgraviramo.

Obiščite našo spletno trgovino in si oglejte našo ponudbo. Ne bo vam žal.