Pokali

Bogata izbira pokalov vseh velikosti in oblik po izjemno ugodnih cenah.

 Pokali

POKAL 1048A

273,95€

 pokal

POKAL 4112G

25,78€

 pokal2

POKAL 7120B

17,96€

 pokal3

POKAL 7137B

17,93€

 pokal4

POKAL 8177G

10,89€

 pokal5

POKAL 8200A

11,32€

 pokal6

POKAL 8222B

10,61€

 pokal7

POKAL 9035A

5,99€

 pokal8

POKAL 9045B

9,15€

Obrazec za naročilo

Vaše ime (obvezno)

Naslov (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Telefonska številka (obvezno)

Vpišite številko pokala, ki ga želite naročiti ter vaše želje za napis na ploščico

Pokali – idealna nagrada za najrazličnejše dosežke

S pokali že od nekdaj obeležujemo pomembne športne dosežke, pa naj bo to zmaga na svetovnem prvenstvu v nogometu, košarki ali kegljanju. Prejeti pokal je torej posebna čast, ki so je običajno deležni le trije najvišje uvrščeni, pogosto pa celo samo eden.

Podelitev pokalov kot priznanje za delo

Pokali so nagrade v obliki posod. Besedo »pokal« lahko povežemo z besedo »bokal«, ki v stari slovenščini pomeni kozarec. Na to povezavo nakazuje tudi angleško poimenovanje – pokal je v angleškem jeziku »cup«, ta beseda pa pomeni tudi skodelico. Včasih so tovrstne nagrade zgolj stilizirane podobe posod – dober primer tega je nagrada za svetovno prvenstvo v nogometu, ki je izdelan v podobi našega planeta, položenega na podstavek.

Pozitiven vpliv na samozavest otrok in odraslih

pokaliPonavadi so pokali izdelani iz žlahtnih kovin, kot sta zlato in srebro, od katerih je prvo v uporabi za pokale, ki nagrajujejo prvo mesto, drugo pa za drugo mesto. Za tretje mesto se ponavadi uporabi bron. Seveda pa so tovrstne trofeje nemalokrat izdelane tudi iz imitacij teh kovin, predvsem, ko gre za manjše športne dogodke. Mnogokrat namesto pokalov ali poleg njih zmagovalci dobijo medalje v pripadajočih barvah. Na mnogih dogodkih se podeljujejo tudi pokali, izdelani iz stekla. Vsekakor je za prejemnika pokala pomembna tudi njegova kvaliteta. Slaba izdelava ali materiali pomanjkljive kakovosti namreč lahko močno znižajo dejansko, torej denarno vrednost pokala, zmanjša pa se tudi čustvena vrednost in navezanost na nagrado, ki jo čuti njen prejemnik. Oblik pokalov je torej ogromno – izjemno veliko ponudbo si lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini -, velikokrat pa lahko v povezavi z nagrajevanjem posebnih dosežkov govorimo tudi o posebnih tradicijah, ki se pokalov ter drugih nagrad in njihovega podeljevanja držijo že od samega začetka. Ob izvajanju teh posebnih tradicij, ki so vezane na točno določeno dogajanje in atmosfero, se lahko dobitniki pokala ali druge nagrade namreč počutijo mnogo bolj povezane s svojim dosežkom, seveda pa tudi s pokalom, ki ga prejmejo. Primer takšne tradicije je lahko, da se iz pokala po končanem tekmovanju pije šampanjec, s katerim zmagovalec proslavlja svoj dosežek, ali pa to, da pokala ne izdelujejo vsako leto znova, temveč istega prenašajo iz sezone v sezono, kot se to že dolga leta počne s Stanleyjevim pokalom v hokeju, in ravno zato imajo tovrstne nagrade še bolj poseben pomen, saj ob prejetju zmagovalec drži večletno tradicijo in se na tak način počuti posebej povezanega z zmagovalci, ki so se pokala veselili v prejšnjih sezonah in z vsemi zmagovalci, ki še pridejo za njim. Odraslim, ki se ukvarjajo s kakršnimi koli tekmovanji, takšen način nagrajevanja veliko pomeni, saj jim nagrada v obliki pokala, plakete ali medalje predstavlja priznanje za njihov trud in dosežke, še posebej pa to velja za otroke. Nagrajevanje ima namreč zagotovo velik vpliv na grajenje otrokove samozavesti, saj se v njem utrdi prepričanje o njegovi sposobnosti, ko v roke dobi fizičen dokaz zanjo. Nagrade so torej močna vzpodbuda za to, da se otrok tudi v prihodnje pri svojih dejavnostih nikoli ne preneha truditi, saj ga žene spomin na neizmerno veselje ob tem, ko je bil za svoje početje nagrajen na prav poseben način. Enake pozitivne učinke pokalov, pa tudi ostalih oblik nagrajevanja, lahko opažamo tudi pri odraslih osebah.

Izdelava pokalov, figur, medalj …

Pokal običajno na sebi nosi ime prejemnika ter mesto, ki ga je prejemnik osvojil, na njem pa je lahko vgravirana tudi letnica in ime dogodka. Če organizirate športni dogodek, na katerem bodo zmagovalci nagrajeni s pokali, smo mi pravi naslov za vas. Na naši spletni strani si lahko ogledate široko ponudbo pokalov v zlati in srebrni barvi z najrazličnejšimi dodatki. Najmanjši pokali v naši ponudbi so visoki približno 20 centimetrov, najvišji pa okrog 30 centimetrov. Za še bolj personalizirano izkušnjo ob prejetju pokala nudimo tudi napisne ploščice, na katere lahko napišemo ime tistega, ki prejema nagrado, leto, v katerem se je dogodek zgodil, mesto, ki ga je osvojil prejemnik pokala … Možnosti je neskončno, omejeni pa ste le z velikostjo ploščice. Napisne ploščice, ki jih izdelujemo, so lahko gravirane ali 3D oziroma lečaste. Cena ploščic se niža s količino nakupljenih enot.

Pokalov pa ne gre zamenjati s figurami, ki sicer lahko po obliki spominjajo na pokale, vendar se od njih razlikujejo v nekaj ključnih značilnostih. Tako pokali kot figure igrajo povsem enako vlogo, to je obeleženje velikega dosežka, vendar imajo prvi običajno obliko posode z ročaji, medtem ko so figure lahko kakršne koli oblike. Za izjemen dosežek pri dirkanju tako lahko prejemnik dobi figuro v obliki avtomobila, gasilec, nagrajen na gasilskem tekmovanju, dobi figuro v obliki gasilskega vozila … Možnosti je ogromno.

figure

Oglejte si našo spletno trgovino enzo.si

Pokali pa niso edino obeležje, ki ga lahko dobite v naši trgovini. Ponujamo vam tudi zelo pestro izbiro medalj v imitaciji zlata, srebra ali brona ali pleksi, steklenih plaket in figur, ki bodo vsak dogodek naredile še bolj poseben. V spletni trgovini imate na voljo celotno izbiro različnih pokalov.